Prima pagină » Profitând de tehnologia actuală – un mod inteligent și profitabil de a crește câștigurile

Profitând de tehnologia actuală – un mod inteligent și profitabil de a crește câștigurile

by admin

Originally published in Compendium, an AEGIS Publications Property. All rights reserved.

Leveraging Today’s Technology: A Smart and Rewarding Way to Boost Profits by Matthew Krieger, DMD. Originally published in Compendium of Continuing Education in Dentistry 40(9) Oct 2019. © 2019 AEGIS Publications, LLC. All rights reserved. Reprinted with permission of the publishers.


Despre autor:
Matthew Krieger, DMD
Owner and Chief Executive Officer, Million DollarPPO, Dental practice management consultants, Franklin Lakes, New Jersey; Private Practice, Franklin Lakes, New Jersey


Articol publicat în Actualități Stomatologice nr. 84/nov. 2019

Traducere și redactare: Dr. Ioana Roșca


În ultimele două decenii, stomatologia a trecut prin schimbări dramatice. Creșterea cheltuielilor, cote mai mici din partea companiilor de asigurări, competiție din partea organizațiilor de servicii dentare și a stomatologiei corporatiste, pe lângă apariția unei noi generații de consumatori influențați de prețuri, au contribuit la un mediu în care este din ce în ce mai greu să fii profitabil.

În cariera mea de 20 ani de clinician, dar și de consultant de management medical, am învățat că a construi și a consolida o practică de succes nu înseamnă neapărat să adaugi mai multe cabinete sau unituri în clinică, ori să deschizi încă o locație. În mediul de astăzi, a avea un avantaj competitiv înseamnă mai mult decât să incorporezi strategii tradiționale de profitabilitate. Obiective precum creșterea prețurilor, taxarea separată a serviciilor sau reducerea costurilor, a consumabilelor și a costurilor de laborator vor crește profitul până într-un punct, dar există o limită după care toate acestea nu-și mai dovedesc eficiența.

Crearea unei practici profitabile poate implica mai degrabă tehnologia actuală, și faptul că aceasta poate fi utilizată pentru a crește producția. Aici intră în joc medicina dentară modernă bazată pe sistemul CAD/CAM și integrarea eficientă din punct de vedere clinic și administrativ a tratamentului single-visit.

Personal, am investit într-un sistem CAD/CAM acum 15 ani pentru a reduce costurile per lucrare protetică într-un mod semnificativ. Această tehnologie aduce un profit mai mare prin integrarea mai bună a procesului de producție al restaurărilor indirecte.

Există însă și mai multe avantaje. Atunci când este utilizată într-un mod optim, tehnologia CAD/CAM permite clinicienilor să fabrice inlay-uri, onlay-uri, coroane, punți și restaurări pe implanturi într-o singură sedință. Această integrare de tip vertical reduce cheltuielile în mai multe moduri: elimină costurile de laborator și le scade pe cele ale materialelor (nu mai sunt necesare lucrări provizorii sau amprente clasice); reduce numărul de programări/vizite (ședințe de probă sau pentru cimentare). Mai mult de atât, dacă în loc de obturații din compozit fabricăm direct inlay-uri sau onlay-uri, vom oferi pacientului o alternativă de tratament de înaltă calitate, și în același timp cu potențial de profit mai mare pentru cabinet.

Pe lângă faptul că reduce costurile, sistemul CAD/CAM poate duce la o acceptare mai mare a planului de tratament, prin natura sa convenabilă. Mai multe vizite pentru tratamentul stomatologic vor însemna uneori pentru pacient zile libere de la muncă, renunțarea la timpul liber cu familia și așa mai departe. Reducând numărul de programări necesare, tehnologia CAD/CAM va duce la un grad mai mare de acceptare a planurilor de tratament.

În plus, am observat că acei pacienți care au avut în trecut experiențe neplăcute fie la înregistrarea amprentelor, fie prin decimentarea restaurărilor provizorii sau care au necesitat multiple ședințe de tratament vor aprecia eficiența unei lucrări protetice livrate într-o ședință unică. De asemenea, ei sunt de regulă impresionați de stomatologia modernă și operantă practicată în clinica voastră. O sa fiți surprinși de numărul mare de pacienți cărora le place să urmărească procesul de design și frezare, apoi pe cel de personalizare a culorii prin machiaj. În esență, sistemul CAD/CAM poate servi ca o metodă de marketing sigură.

Situația în care un pacient se prezintă de urgență la cabinet cu dintele fracturat, iar după 90 minute are deja restaurarea fixată în cavitatea orală, aceasta reprezintă cu siguranță cea mai eficientă metodă de publicitate pe care o puteți face practicii voastre.

Un alt mod de a crește profitabilitatea clinicii constă în adăugarea de noi proceduri precum restaurările pe implanturi. Deși introducerea terapiei implantare în clinică poate părea la început intimidant pentru practicieni, în ultima vreme, imagistica CBCT și software-ul avansat au deteminat ca planificarea să fie mult mai facilă. Aplicând tehnologia actuală, dublată de cursuri temeinice de pregătire, puteți oferi pacienților soluții terapeutice de succes și predictibile, așa cum sunt implanturile și restaurările aferente. Imagistica modernă și disponibilitatea software-ului permit o evaluare foarte precisă a structurilor dentare și osoase, reducând riscul de complicații. Ghidurile chirurgicale pot fi fabricate după imagini 3D, facilitând plasarea predictibilă a implanturilor.

Tehnologia CBCT nu garantează doar succesul clinic, dar cu experiență și practică consecventă, poate reduce timpul propriu-zis de inserare a unui implant. Secvențele de tratament corect planificate, folosirea ghidurilor chirurgicale, un flux de lucru digital, toate sporesc în timp și numărul de implanturi pe care le puteți insera predictibil și eficient; iar profitabilitatea rezultă din reducerea timpului de lucru și creșterea încasărilor.

De la costuri per procedură mai mici și prețuri mai mari, la acceptarea mai facilă și informată a planurilor de tratament, tehnologia digitală modernă este un aspect foarte important al unei strategii de business în medicina dentară actuală.

Articole Similare