Prima pagină » Info detaliate despre produsele Voco.

Info detaliate despre produsele Voco.

by admin
A blue and white logo Description automatically generated with medium confidence


Producător:

VOCO GmbH Germania | voco.dental

Distribuitori autorizați VOCO | România:

Dentex Trading;  Dentotal Protect; Dentstore;  Derom Dental International; Medident Exim; Nastimed Serv;  Tehnical Dent;  Tehnodent Poka.


Admira® Fusion / Admira® Fusion x-tra: primele materiale restaurative pur ceramice

Cu Admira Fusion, VOCO prezintă primul material restaurativ universal pur ceramic. Acest lucru a fost posibil prin inovaţia de a combina tehnologia nano-hibridă deja certificată, cu cea ORMOCER® elaborată în colaborare cu Institutul Frauenhofer pentru Cercetare în Silicate ISC.
După lansarea la începutul anilor 1999 a primului sistem restaurativ bazat pe ORMOCER®, Admira, şi ulterior, în 2003, a primului compozit nanohibrid Grandio, compania VOCO a continuat cercetările intensive pentru combinarea avantajelor acestor două sisteme restaurative. Astfel că, oxidul de siliciu este compusul chimic de bază al noului compozit nanohibrid ORMOCER® Admira Fusion, nu numai la nivelul particulelor de umplutură ci – şi aceasta reprezintă realizarea inovativă – şi la nivelul matricii organice. Această tehnologie unică pur silicată oferă o serie de avantaje remarcabile cum ar fi faptul că Admira Fusion, prin comparaţie cu alte materiale compozite disponibile pe piaţă, are cea mai redusă contracţie de polimerizare (1.25% din volum) şi, în consecinţă, un stres de contracţie foarte redus.
ORMOCER®ii (Cermică Modificată Organic) utilizaţi în producerea compozitului Admira Fusion îi conferă o mare biocompatibilitate, deoarece nu are în compoziţie monomer clasic care ar putea rămâne nepolimerizat. Compozitul fotopolimerizabil, radioopac, nanohibrid ORMOCER® are 84% din masă conţinut de particule anorganice de umplutură, acoperind un spectru larg de indicaţii ce includ printre altele:

 • obturaţii de clasa I-V;
 • lineri pentru cavităţile de clasa I şi II;
 • reconstrucţia dinţilor anteriori afectaţi traumatic;
 • imobilizarea dinţilor mobili;
 • sigilarea extinsă a fisurilor;
 • reconstituirea bonturilor dentare;
 • fabricarea de inlay-uri compozite.

Stabilitatea coloristică deosebit de înaltă îi conferă un avantaj adiţional permiţându-i o utilizare absolut universală – pentru cele mai înalte cerinţe atât în regiunea anterioară cât şi posterioară. Fiind un material foarte omogen, oferă o manipulare deosebit de facilă şi este compatibil cu toate sistemele adezive convenţionale.
Sistemul restaurativ este completat de Admira Fusio x-tra, care permite aplicarea în straturi cu o grosime de până la 4 mm, asigurând menţinerea aceloraşi proprietăţi fizice. Versiunea rapidă, convinge de asemenea printr-un nivel scăzut de contracţie de polimerizare precum şi prin biocompatibilitatea deosebită. Nuanţa universală U simplifică şi mai mult manipularea, deoarece asigură rezultate estetice în zona posterioară, adaptându-se prin efectul cameleon la ţesuturile dentare învecinate. Admira Fusion şi Admira Fusion x-tra sunt disponibile în seringi rotative precum şi în capsule pentru aplicarea directă.


Grandio®SO, noul material compozit pentru cele mai înalte standarde

Grandio®SO este noul material nanohibrid compozit pentru restaurări în zonele anterioare şi posterioare, universal pentru toate clasele de cavităţi ce satisface cele mai înalte cerinţe.
Grandio®SO este indicat pentru:

 • restaurările cavităţilor de clasa I-V
 • reconstrucţia post-traumatică a dinţilor din zona anterioară
 • fixarea şi imobilizarea dinţilor mobili
 • corecţii de formă şi nuanţă pentru a îmbunătăţi aspectul estetic
 • reconstituiri de bonturi pentru coroane
 • fabricarea incrustaţiilor de tip inlay din material compozit.

Grandio®SO se evidenţiază datorită proprietăţilor sale deosebite şi, la scară globală, este materialul cel mai similar cu nuanţa dintelui naturalîn suma parametrilor săi fizici. Acest nou material compozit oferă restaurări durabile, şi în aceaşi măsură şi estetice, datorită:

 • conţinutului foarte ridicat al matricei de umplere (89 w/w%);
 • contracţiei reduse (1,61%);
 • rezistenţei mari la compresiune şiflexiune(439 MPa şi respectiv 187 MPa);
 • modulului de elasticitate(16,65 GPa) şi comportamentului de expansiune termică (α= 27,3 x [10-6x K-1)similar ca şi duritate dentinei;
 • durității foarte mari a suprafeţei (210,9 MHV);
 • abraziunii scăzute (18 µm, ACTA cu 200.000 de cicluri);
 • echilibrului optim între translucenţă şi opacitate.

Grandio®SO se lustruieşte foarte bine şi, datorită rezistenţei mărite  la abraziune, restaurarea rămâne permanent lucioasă. Este disponibil în 16 nuanţe diferite, inclusiv noile nuanţe de GA3.25 şi GA5, acoperind întreg spectrul coloristic necesar restaurărilor.
În acelaşi timp, Grandio®SO convinge și prin facilitatea aplicării. Datorită consistenţei, acest material este uşor modelabil şi nu are tendinţa de a se lipi de instrument.În plus, Grandio®SO combină proprietăţi de modelare într-un timp excepţional de îndelungat la lumina ambientală cu un timp foarte scurt de priză în timpul polimerizării. Polimerizarea unui strat de 2mm este fiabilă în 10 secunde. Grandio®SO este disponibil şi în seringi uşor de folosit precum şi în capsule deosebit de economice.FinalTouch – material compozit fotopolimerizabil

FinalTouch este un material compozit fotopolimerizabil pentru caracterizarea individuală a nuanţelor color a restaurărilor directe şi indirecte din material compozit precum şi pentru mascarea modificărilor de culoare ale substanţei dentare. Se aplică sub, respectiv între straturile de material compozit de umplere ORMOCER®.
Cu FinalTouch, ce poate fi obţinut în cinci culori (alb, albastru, galben, portocaliu şi maro), pot fi corectate în nuanţe naturale particularităţi individuale precum fisuri sau pete albe şi pot fi astfel perfecţionate până la detaliu restaurările.
Cu FinalTouch sunt posibile şi:

 • accentuarea cuspizilor şi fosetelor;
 • imitarea zonelor translucide ale smalţului dentar şi a zonelor opalescente;
 • accentuarea nucleului de dentină;
 • imitarea coloraţiilor zonei coletului dintelui sau fisuri ale smalţlui dentar.

Astfel, FinalTouch oferă completarea perfectă a materialelor compozite VOCO, cum ar fi GrandioSO, Amaris sau Admira Fusion.
FinalTouch poate fi folosit atât în timpul realizării umplerii cât şi ulterior, pe materialul deja polimerizat, în cabinetul dentar cât şi în laborator. Structura fină a materialului şi consistenţa omogenă permit o manipulare optimă.
În plus, FinalTouch prezintă o toleranţă relativ ridicată a grosimii straturilor care, pentru culoarea „maro” este max 0,3mm, iar pentru toate celelalte culori de 0,5mm.
Deoarece FinalTouch se livrează în seringi NDT® cu canule fine (tip 45), materialul poate fi aplicat foarte precis. FinalTouch poate fi aplicat şi cu o pensulă, o sondă fină sau un instrument subţire pentru canale radiculare. Nuanţe ale diverselor culori se pot obţine prin amestecarea acestora între ele sau prin amestec cu material compozit translucid fluid.
Durata de polimerizare pentru FinalTouch este de numai 20 sec, ceea ce îl face deosebit de adecvat pentru utilizare în cabinet. După priză, se poate acoperi suplimentar cu un material compozit de umplere într-o grosime adecvată.
[hr top]


Set profilaxie – fluorizare, protejare, îngrijire, sigilare

Curăţă, sigilează, fluorizează şi îngrijeşte dinţii: în noul set de profilaxie de la VOCO găsiţi pentru prima dată toate produsele relevante pentru îngrijirea dinţilor. Datorită configuraţiei setului, toate preparatele sunt rapid accesibile. În afară de aceasta, setul permite dentiştilor şi asistentelor din cabinete să testeze multe produse diverse şi să-şi facă o impresie despre aplicabilitatea multiplă şi performanţele acestora.
Faceţi cunoştinţă cu CleanJoy, o pastă de curăţare şi polizare cu conţinut de fluor, cu trei niveluri de curăţare şi cu o codificare unică de tip semafor. În afară de aceasta, setul conţine sigilatorul de fisuri Grandio Seal care, datorită proprietăţilor sale excelente, s-a consacrat în special în stomatologia infantilă. VOCO Profluorid Varnish, lacul fluoridic pentru desensibilizare este disponibil în patru variante cu gusturi diferite (pepene, caramele, mentă şi cireşe). Pachetul este completat de preparatele de protecţie dentară Remin Pro cu fluorură şi hidroxilapatită, precum şi, natural, Remin Pro forte cu efect antibacterian obţinut din extract de ghimbir şi curcuma.
Produsele se pot doza unul în raport cu altul, dar sunt adecvate şi pentru utilizarea în profilaxia individuală. Fiecare preparat poate fi comandat separat şi ulterior.
[hr top]Rebilda® Post GT – pivoţi din compozit armat cu fibră de sticlă

Rebilda Post GT este un pivot din material compozit, translucid, armat cu fibre de sticlă şi opac la raze Röntgen, ce dispune de o elasticitate similară cu cea a dentinei, fiind mai puternic pentru construcţia pe un bont decât pivoţii convenţionali.
Rebilda Post GT este format dintr-un fascicul de pivoţi separaţi subţiri care, iniţial, sunt menţinuţi grupaţi printr-un manşon şi pot fi introduşi în canalul radicular numai printr-o singură operaţie. După tratarea preliminară a canalului radicular, fasciculul de pivoţi este silanizat, stropit cu material compozit de fixare şi apoi introdus în canalul radicular umplut în prealabil cu compozit de fixare.
Înainte de polimerizarea compozitului de fixare se îndepărtează manşeta, astfel că pivoţii separaţi se pot distribui în întregul canal cu un instrument adecvat. Prin desfacerea pivoţilor din fascicul rezultă atât o întărire uniformă a compozitului de fixare pe întregul traseu al canalului radicular cât şi o mărire a suprafeţei de contact cu materialul compozit în zona coronală, având ca efect o stabilitate ridicată a întregii structuri cu pivot.
Rebilda Post GT permite şi o restaurare individuală cu protejarea substanţei dentare, deoarece pivoţii se pot extinde în întregul canal radicular şi se adaptează optim morfologiei acestuia. De aceea, nu este necesară o lărgire a canalului radicular cu ajutorul unei freze, astfel că nu mai apar pierderi de substanţa dentară, ce ar fi avut ca efect inevitabil o slăbire a structurii rădăcinii.
Datorită structurii sale unice, Rebilda Post GT este adecvat în special pentru utilizarea în canale radiculare care nu sunt rotunde precum şi în canale radiculare care au fost pregătite prin tehnica „Greater Taper”.
Rebilda Post GT este disponibil în patru mărimi codificate color:

 • 4 (albastru, diametru idealizat de 0,8 mm) format din 4 pivoţi separaţi;
 • 6 (roşu, diametru idealizat de 1,0 mm) format din 6 pivoţi separaţi;
 • 9 (verde, diametru idealizat de 1,2 mm) format din 9 pivoţi separaţi;
 • 12 (negru, diametru idealizat de 1,4 mm) format din 12 pivoţi separaţi.

Bifix® Temp pentru cimentare provizorie, pe bază de compozit, cu priză duală

Bifix Temp combină cea mai simplă aplicabilitate cu o estetică superioară, obţinându-se astfel rezultate vizuale perfecte pentru restaurările temporare. Translucentul şi nuanţa universală asemănătoare dintelui natural se adaptează ideal la restaurările estetice superioare, nu străluceşte din profunzime şi contribuie la aspectul natural al tratamentului restaurator temporar. Datorită straturilor subţiri cu o grosime mai mică de 5μm, restaurările temporare pot fi cimentate printr-o adaptare perfectă şi nu necesită încă o etapă în care se pierde timp pentru finisare.
Polimerizarea duală este facilitată de faptul că materialul este pe bază de compozit. Acesta poate fi aplicat timp de cca 90 secunde iar apoi, în timp de 4 minute se autopolimerizează. Utilizarea unei lumini de polimerizare poate scurta timpul de priză, oferind astfel flexibilitate medicului dentist. Pentru îndepărtarea excesului de material, poate fi folosită aici aşa numita tehnică de “polimerizare parţială”, însemnând că orice surplus de material poate fi uşor îndepărtat printr-o expunere scurtă la lumina de polimerizare, ce determină materialul să devină elastic.
Orice reziduu de material va fi foarte vizibil şi uşor de îndepărtat, datorită nuanţei universale ce contrastează puternic cu gingia. Seringa demonstrată QuickMix, cu capul de amestec tip 9, face aplicarea materialului provizoriu foarte simplă, datorită componentelor care se mixează automat în procesul de eliberare a materialului. În acest fel, erorile referitoare la dozaj şi amestec, cât şi cele ce pot interveni în timpul amestecului manual, vor fi evitate. Capul scurt are ca efect un nivel scăzut de pierdere a materialului, însemnând ca sunt posibile mai multe aplicări per seringă în comparaţie cu alte produse similare competitive.


Futurabond® M, adeziv universal monocomponent în flacon

FIECARE PICĂTURĂ ESTE UN CÂȘTIG!

Rapid și universal

Futurabond M+ este multi-talentul adezivilor. Adezivul universal în flacon punctează cu „plusul” de conţinut, cu „plusul” de siguranţă şi cu „plusul” de capacitate. Succesorul adezivului Futurabond M, utilizat cu succes de peste cinci ani în cabinete, oferă utilizatorului soluţii flexibile pentru fiecare situaţie în care este necesară adeziunea.

Tehnologie nouă

Aceasta este aplicată, pe de o parte, pentru tehnica de demineralizare: fie că e vorba de demineralizare totală, selectivă sau autogravare, medicul dentist este liber să aleagă tehnica de demineralizare adecvată în funcţie de indicaţie sau de preferinţa personală a acestuia.
Datorită unei noi tehnologii cu monomeri, este exclusă gravarea excesivă a dentinei, prevenindu-se astfel sensibilitatea postoperatorie.

Siguranță și flexibilitate

Pe de altă parte, Futurabond M+ este mult mai flexibil decât adezivii convenţionali în flacon, şi în ceea ce priveşte spectrul de utilizare: acesta poate fi utilizat cu încredere, nu doar la restaurări directe şi indirecte, ci asigură şi o legătură adezivă sigură cu o varietate de materiale, cum ar fi metalele, oxidul de zirconiu şi de aluminiu, precum şi cu ceramica de silicat – fără primer suplimentar.
În combinaţie cu Futurabond M+ DCA, activatorul pentru priză duală, adezivul este perfect compatibil cu toate materialele compozite autopolimerizabile şi cu priză duală pe bază de metacrilaţi.


IonoStar® Molar, ciment ionomer de sticlă pentru obturaţii într-o capsulă de aplicare inovatoare

IonoStar Molar este un ciment ionomer de sticlă, recent conceput, în noua capsulă de aplicare VOCO. Materialul se utilizează fără agent de demineralizare şi adeziv şi se evidenţiază mai ales prin consistenţa nelipicioasă şi adaptarea marginală perfectă. IonoStar Molar se poate modela imediat după aplicare, cu priză completă în patru minute. Sensibilitatea postoperatorie este neutralizată de eliberarea persistentă de ioni de fluor. Împreună cu Easy Glaze, lacul de protecţie cu nano-particole pentru sigilarea suprafeţei, IonoStar Molar permite realizarea rapidă şi sigură a unor restaurări atât estetice cât şi durabile.

Formulă nouă pentru a dispune de proprietăţi fizice şi de modelare optime

Ionostar Molar se bazează pe experienţa de decenii a firmei VOCO în dezvoltarea de materiale de ciment ionomer de sticlă, care şi-au dovedit de milioane de ori aplicabilitatea clinică de zi cu zi. Pe baza formulei sale noi, IonoStar Molar dovedeşte caracteristici deosebit de bune şi prezintă o rezistenţă ridicată la presiune şi abraziune. Formula sa nouă asigură bune caracteristici de modelare şi permite modificarea consistenţei materialului până la un anumit grad, prin durata procesului de amestecare cu ajutorul unui mixer de înaltă frecvenţă. Astfel, în funcţie de situaţie, poate fi obţinută o consistenţă mai moale sau mai tare.

Se pretează pentru diverse aplicaţii

IonoStar Molar se pretează ca material de obturaţie a cavităţilor de clasa I ce nu au contact ocluzal, ca material de obturaţie semipermanentă a cavităţilor de clasa I şi a II-a, material de obturaţie a leziunilor coletului, a cavităţilor de clasa a V-a, tratarea cariilor de rădăcină, material de obturaţie a cavităţilor de clasa a III-a, restaurarea dinţilor de lapte, ca material de obturaţie de bază sau liner, pentru reconstrucţia bontului precum şi ca material de obturaţie temporară. IonoStar Molar are astfel utilizări multiple şi asigură reuşita tratamentului în funcţie de indicaţiile adecvate, nu în ultimul rând şi mulţumită manevrabilităţii oferite de utilizarea noii capsule de aplicare VOCO.

Avantajele noii capsule de aplicare VOCO

Noua capsulă de aplicare VOCO se remarcă prin faptul că nu mai este necesar un activator. Capsula se apasă doar pe un suport tare, astfel că pistonul colorat pătrunde în interiorul capsulei. Apoi aceasta se amestecă ca de obicei într-un mixer de înaltă frecvenţă. Înainte de a o aşeza într-un aplicator uzual se trage vârful de aplicare în sus astfel încât materialul este gata de utilizare. Noua formă a capsulei permite accesul mai facil în zonele greu accesibile din cavitatea bucală precum şi în cavităţile mici, în comparaţie cu capsulele convenţionale de aplicare.


Futurabond® U Single Dose, adeziv universal cu priză duală

Futurabond U cu priză duală SingleDose este UNICUL sistem adeziv universal ce poate fi folosit într-o doză de unică folosinţă. În afară de manevrabilitarea incredibil de simplă a SingleDose, noul Futurabond U oferă clinicianului o gamă largă de opţiuni de aplicare, atât în ceea ce priveşte domeniile de utilizare sau selectarea tehnicii de gravare, cât şi a modului de polimerizare. Auto-gravare, gravare selectivă sau gravare totală, Futurabond U permite clinicianului libertatea de a alege tehnica condiţionării în funcţie de situaţia clinică şi modul preferat de lucru.

Aplicat într-un singur strat, creează o legătură strânsă între smalţ şi dentină, asigurând o legătură fără spaţii, durabilă, între ţesutul dentar dur şi materialul de restaurare. În acelaşi timp, oferă o adeziune fermă la diferite materiale, cum ar fi metal, zirconiu sau oxid de aluminiu şi ceramică silicată, nefiind necesar un primer adiţional. Asigură o adeziune puternică în cazurile de polimerizare chimică, Futurabond U fiind ideal pentru cimentarea pivoţilor în canalul radicular.

Futurabond U este total compatibil cu toate compozitele fotopolimerizabile bazate pe metacrilat, cu priză duală sau autopolimerizabile, fiind indicat atât pentru restaurările indirecte, cât şi directe – NU necesită un activator suplimentar pentru polimerizarea duală. În plus, poate fi utilizat pentru desensibilizarea coletelor dentare hipersensibile sau după prepararea cavităţii. Este indicat şi ca lac protector pentru restaurările din ciment ionomer de sticlă.
SingleDose asigură aplicare rapidă şi simplă, erorile de mixare sunt excluse din start, produsul fiind foarte igienic.

Futurabond U este disponibil într-un pachet introductiv cu: 20 SingleDose împachetate în blistere; seringă 2 ml cu Vococid; canule aplicatoare; 20 aplicatoare SingleTim. Noul material este prezentat şi în pachete de 50 şi 200 SingleDose. Gelul gravant Vococid, fără picurare, conţine 35% acid fosforic, fiind disponibil pentru prima dată în seturi de câte 5 bucăţi, în noua seringă de 2 ml. Seringa utilizată şi testată de 5 ml este încă valabilă.


MERON, ciment ionomer de sticlă radioopac pentru cimentare definitivă

MERON este un ciment ionomer de sticlă pentru cimentare definitivă, incapsulat, pentru aplicare directă. Acest material este definit prin proprietăţi reologice deosebite, stabilitate crescută şi rezistenţă sporită la compresiune, o grosime mică a stratului de aplicare (16–20µm), un nivel de translucenţă crescut şi eliberare de fluor. Noua capsulă de aplicare conţine considerabil mai mult material decât produsele similare concurente, oferind un avantaj în plus: utilizarea rapidă şi simplă este posibilă fără activator.

Modul de utilizare: se poziţionează capătul capsulei cu compartimentul lichidului pe o suprafaţă dură (de ex. o masă) şi se apasă uşor în compartimentul de mixare. Apoi, se poziţionează capsula activată într-un aparat de mixare cu frecvenţă înaltă, timp de 10 sec, se îndepărtează şi se deschide ridicând vârful aplicator. Se introduce capsula într-un aplicator disponibil din comerţ, produsul fiind astfel gata pentru aplicare.

MERON este conceput pentru cimentarea restaurărilor indirecte de diferite tipuri: coroane cu bază metalică, punţi, inlay-uri şi onlay-uri, coroane şi punţi cu rezistenţă crescută integral ceramice, cât şi pentru coroanele şi punţile cu bază metalică sau integral ceramice, cu rezistenţă crescută, pe bonturi implantare. MERON este de asemenea potrivit pentru cimentarea pivoţilor radiculari metalici sau a dispozitivelor corono-radiculare metalice realizate indirect, a coroanelor metalice prefabricate şi a benzilor ortodontice. Capacitatea capsulei de aplicare permite acum cimentarea uşoară şi cu exces de material a restaurărilor de amploare.
În noua sa capsulă de aplicare, MERON oferă un timp de lucru de aproximativ 3 minute şi un timp de polimerizare de 3–7 minute. Acest lucru înseamnă că aplicarea şi cimentarea sunt realizate rapid, după doar 6–10 minute. Orice exces poate fi uşor îndepărtat în timpul fazei de polimerizare, cu o sondă sau cu ajutorul unui instrument de detartraj, iar materialul rămas după decolarea benzilor ortodontice poate fi îndepărtat cu ajutorul aparatului de detartraj. Datorită nivelului crescut de biocompatibilitate al cimentului MERON, sensibilitatea postoperatorie nu apare în general cu acest produs.


CleanJoy, pastă profilactică pentru periajul profesional


CleanJoy este o nouă pastă de curăţare şi lustruire folosită pentru periajul profesional şi lustruirea dinţilor, în cadrul tratamentului profilactic. Este utilizată pentru a îndepărta placa bacteriană de consistenţă moale, tartrul, petele extrinseci provocate, de exemplu, de ceai, cafea şi tutun; de asemenea, este indicată în cadrul periajului profesional pentru curăţirea şi lustruirea suprafeţelor dentare şi a restaurărilor.
În plus, CleanJoy este recomandată înaintea aplicării gelului de albit sau după îndepărtarea aparatelor ortodontice. CleanJoy poate fi folosit şi înainte de cimentarea definitivă a unei restaurări indirecte sau pentru îndepărtarea agentului restant de cimentare temporară.
CleanJoy este disponibil cu trei grade diferite de curăţare, corespunzătoare gradului de contaminare, asigurându-se astfel un tratament personalizat. Sistemul de codare pe culori a tuburilor înlătură confuzia:

 • roşu = abraziv / putere mare de curăţare;
 • galben = mediu / putere medie de curăţare;
 • verde = fin / pastă de lustruit.

CleanJoy conţine 700 ppm fluor, ajutând în acest fel la remineralizarea şi creşterea rezistenţei ţesutului dentar dur natural.
CleanJoy este uşor de folosit şi poate fi aplicat cu orice perie tip-cupă disponibilă în comerţ sau cu o perie mică. Cantitatea dorită de pastă este distribuită pe o plăcuţă de mixare, apoi preluată cu un instrument de curăţare şi aplicată pe suprafaţa dintelui de tratat, la o viteză de rotaţie potrivită, folosind o presiune uşoară. În final, zonele curăţate se clătesc cu apă din abundenţă, iar orice exces de material va fi aspirat.
Tratamentul cu pasta de curăţare roşie (abrazivă) sau galbenă (medie) este obligatoriu urmată de o aplicare finală cu pasta de lustruit fină (verde), pentru a netezi suprafeţele curăţate şi pentru a preveni aderenţa unor noi particule. Această procedură este recomandată de asemenea după utilizarea air-flow-ului. Pasta de lustruit oferă suprafeţelor curăţate o strălucire perfectă, estetică.


Structur 3, compozit autopolimerizabil simplu, estetic și stabil pentru realizarea coroanelor şi punţilor provizorii

Structur 3 este noul material autopolimerizabil de la firma VOCO folosit pentru realizarea rapidă a coroanelor şi punţilor provizorii de o calitate excelentă, precum şi pentru confecţionarea incrustaţiilor de tip inlay/onlay, faţetelor şi pivoţilor provizorii. Cu ajutorul produsului Structur 3 se pot realiza restaurări protetice provizorii de lungă durată. Un alt domeniu de utilizare este ca bază aplicată în coroanele provizorii prefabricate din material compozit, din policarbonat sau metal. Structur 3 dispune de o stabilitate extraordinară şi proprietăţi estetice deosebite, fiind rapid şi uşor de folosit.
Materialul Structur 3 este un material ideal. Aplicarea sa este uşoară şi rapidă. Datorită raportului de mixare de 1:1, Structur 3 poate fi aplicat în lingura de amprentă fără erori de mixare şi într-un timp de lucru foarte scurt. Timpul de priză intra-oral este de numai 45 secunde. Piesa protetică temporară poate fi îndepărtată fără efort, din amprentă, pe durata fazei elastice. Structur 3 se întăreşte complet în doar patru minute de la începerea mixării. După ce stratul de inhibiţie a fost îndepărtat cu o bucată de tifon îmbibată cu alcool, piesa temporară prezintă un luciu identic cu dintele natural şi nu necesită o şlefuire suplimentară.

Restaurările realizate cu materialul Structur 3 sunt extrem de estetice iar luciul lor natural şi fluorescenţa sunt foarte apropiate de restaurarea finală. Acest lucru este datorat gamei largi de nuanţe disponibile. Structur 3 în cartuş este disponibil în opt nuanţe ale cheii de culori VITA (A1, A2, A3, A3.5, B1, B3, C2, BL). În plus, Structur 3 se găseşte şi în seringa cu mixare rapidă QuickMix ce se prezintă în patru nuanţe diferite (A1, A2, A3, B1). Această seringă este indicată în special pentru piesele protetice temporare mai mici sau pentru corecţii, în cazul în care este necesar a se utiliza numai o cantitate mică de material pentru realizarea corecţiei. Piesele protetice temporare pot fi individualizate prin folosirea combinaţiei cu materialul compozit universal Grandio®SO Flow.

Restaurările temporare trebuie să fie rezistente şi stabile. Scopul lor este de a proteja dintele preparat şi de a asigura că funcţia masticatorie nu este afectată. Materialul trebuie să reziste la forţele masticatorii pe toată durata folosirii. Această cerinţă este şi mai importantă la părţile mai fragile ale restaurării, cum ar fi marginile coroanelor care sunt mai subţiri pe laturi. Structur 3 satisface toate aceste cerinţe. Rezistenţa sa la compresiune de peste 500MPa şi o rezistenţă mare la fracturare fac ca Structur 3 să fie soluţia pentru piese protetice temporare durabile şi rezistente. În plus, suprafaţa netedă a materialului Structur 3 nu facilitează aderenţa particulelor la material cum ar fi cafeaua, ceaiul, nicotina etc şi astfel nu se decolorează.

Proprietăţile produsului Structur 3 combină trei caracteristici cruciale pe care atât utlizatorii cât şi pacienţii le consideră esenţiale pieselor protetice temporare.


Control Seal, sigilant trasparent cu fluor cu un grad mare de umplere, fotopolimerizabil

A fost lansat noul sigilant pentru fisuri de la VOCO, un material versatil din mai multe puncte de vedere. Datorită proprietăţilor fizice excelente, Control Seal, un produs cu un grad mare de umplere şi care conţine fluor este cheia contribuţiei în prevenirea activă a cariei, în particular pentru copii şi adolescenţi. O nouă proprietate este transparenţa, care permite controlul continuu al sigilării. Având un conţinut de umplere de 55% din greutate, Control Seal este singurul sigilant de pe piaţă care combină transparenţa cu stabilitatea unui sigilant opac. În plus, transparenţa acestui produs permite utilizarea unor metode de diagnostic bazate pe fluorescenţă laser, astfel încât cariile pot fi diagnosticate şi monitorizate în momentul apariţiei lor sub stratul de sigilant.

Acest material compozit de sigilare a fisurilor, fotopolimerizabil este conceput pentru a sigila şanţurile şi fisurile, suprafeţele de smalţ deteriorate, pentru a acoperi zonele cu predilecţie, de ex. în cursul tratamentelor ortodontice, şi pentru a sigila obturaţiile din compozit sau ciment, formând un strat protector împotriva umidităţii. În plus, Control Seal este folosit şi pentru sigilarea dinţilor deciduali, cât şi pentru sigilarea fisurilor extinse.
Spre deosebire de multe alte materiale sigilante transparente, Control Seal impresionează de asemenea şi prin proprietăţile fizice care includ o bună rezistenţă la compresiune şi o bună rezistenţă la flexie, adăugând un nivelul scăzut de contracţie şi abrazie. Control Seal este disponibil în seringa NDT®, fără picurare, care asigură o administrare simplă şi o curgere uniformă.

Articole Similare