Prima pagină » Rebilda® Post GT – pivoţi din compozit armat cu fibră de sticlă. VOCO.

Rebilda® Post GT – pivoţi din compozit armat cu fibră de sticlă. VOCO.

by admin

Rebilda Post GT este un pivot din material compozit, translucid, armat cu fibre de sticlă şi opac la raze Röntgen, ce dispune de o elasticitate similară cu cea a dentinei, fiind mai puternic pentru construcţia pe un bont decât pivoţii convenţionali.
Rebilda Post GT este format dintr-un fascicul de pivoţi separaţi subţiri care, iniţial, sunt menţinuţi grupaţi printr-un manşon şi pot fi introduşi în canalul radicular numai printr-o singură operaţie. După tratarea preliminară a canalului radicular, fasciculul de pivoţi este silanizat, stropit cu material compozit de fixare şi apoi introdus în canalul radicular umplut în prealabil cu compozit de fixare.
Înainte de polimerizarea compozitului de fixare se îndepărtează manşeta, astfel că pivoţii separaţi se pot distribui în întregul canal cu un instrument adecvat. Prin desfacerea pivoţilor din fascicul rezultă atât o întărire uniformă a compozitului de fixare pe întregul traseu al canalului radicular cât şi o mărire a suprafeţei de contact cu materialul compozit în zona coronală, având ca efect o stabilitate ridicată a întregii structuri cu pivot.
Rebilda Post GT permite şi o restaurare individuală cu protejarea substanţei dentare, deoarece pivoţii se pot extinde în întregul canal radicular şi se adaptează optim morfologiei acestuia. De aceea, nu este necesară o lărgire a canalului radicular cu ajutorul unei freze, astfel că nu mai apar pierderi de substanţa dentară, ce ar fi avut ca efect inevitabil o slăbire a structurii rădăcinii.
Datorită structurii sale unice, Rebilda Post GT este adecvat în special pentru utilizarea în canale radiculare care nu sunt rotunde precum şi în canale radiculare care au fost pregătite prin tehnica „Greater Taper”.
Rebilda Post GT este disponibil în patru mărimi codificate color:

  • 4 (albastru, diametru idealizat de 0,8 mm) format din 4 pivoţi separaţi;
  • 6 (roşu, diametru idealizat de 1,0 mm) format din 6 pivoţi separaţi;
  • 9 (verde, diametru idealizat de 1,2 mm) format din 9 pivoţi separaţi;
  • 12 (negru, diametru idealizat de 1,4 mm) format din 12 pivoţi separaţi.

[hr top]
Producător:
VOCO GmbH
Anton-Flettner-Straße 1-3,
27472 Cuxhaven, Germania
www.voco.com
info@voco.com

Articole Similare