Prima pagină » MERON, ciment ionomer de sticlă radioopac. VOCO.

MERON, ciment ionomer de sticlă radioopac. VOCO.

by admin

Ciment ionomer de sticlă radioopac pentru cimentare definitivă

MERON este un ciment ionomer de sticlă pentru cimentare definitivă, incapsulat, pentru aplicare directă. Acest material este definit prin proprietăţi reologice deosebite, stabilitate crescută şi rezistenţă sporită la compresiune, o grosime mică a stratului de aplicare (16–20µm), un nivel de translucenţă crescut şi eliberare de fluor. Noua capsulă de aplicare conţine considerabil mai mult material decât produsele similare concurente, oferind un avantaj în plus: utilizarea rapidă şi simplă este posibilă fără activator.
Modul de utilizare: se poziţionează capătul capsulei cu compartimentul lichidului pe o suprafaţă dură (de ex. o masă) şi se apasă uşor în compartimentul de mixare. Apoi, se poziţionează capsula activată într-un aparat de mixare cu frecvenţă înaltă, timp de 10 sec, se îndepărtează şi se deschide ridicând vârful aplicator. Se introduce capsula într-un aplicator disponibil din comerţ, produsul fiind astfel gata pentru aplicare.
MERON este conceput pentru cimentarea restaurărilor indirecte de diferite tipuri: coroane cu bază metalică, punţi, inlay-uri şi onlay-uri, coroane şi punţi cu rezistenţă crescută integral ceramice, cât şi pentru coroanele şi punţile cu bază metalică sau integral ceramice, cu rezistenţă crescută, pe bonturi implantare. MERON este de asemenea potrivit pentru cimentarea pivoţilor radiculari metalici sau a dispozitivelor corono-radiculare metalice realizate indirect, a coroanelor metalice prefabricate şi a benzilor ortodontice. Capacitatea capsulei de aplicare permite acum cimentarea uşoară şi cu exces de material a restaurărilor de amploare.
În noua sa capsulă de aplicare, MERON oferă un timp de lucru de aproximativ 3 minute şi un timp de polimerizare de 3–7 minute. Acest lucru înseamnă că aplicarea şi cimentarea sunt realizate rapid, după doar 6–10 minute. Orice exces poate fi uşor îndepărtat în timpul fazei de polimerizare, cu o sondă sau cu ajutorul unui instrument de detartraj, iar materialul rămas după decolarea benzilor ortodontice poate fi îndepărtat cu ajutorul aparatului de detartraj. Datorită nivelului crescut de biocompatibilitate al cimentului MERON, sensibilitatea postoperatorie nu apare în general cu acest produs.
Meron_ok
Producător:
VOCO GmbH, PO Box 767, 27457
Cuxhaven, Germania
www.voco.com

Articole Similare