Prima pagină » Lansare produs – VDW.1Seal™ Bioceramic Sealer

Lansare produs – VDW.1Seal™ Bioceramic Sealer

by admin
A picture containing indoor Description automatically generated

Stabilitatea dimensională în care puteți avea încredere

VDW lansează sigilantul bioceramic VDW.1Seal™, pe bază de silicat tricalcic, noua generație de materiale bioceramice. Acest material pentru sigilarea canalelor radiculare este special creat pentru a garanta fixare predictibilă, rezistență la clătire și solubilitate scăzută, fiind perfect pentru medicii care doresc rezultate sigure în obturare prin folosirea unui material stabil dimensional. Mai mult, silicatul tricalcic interacționează cu fluidele corporale, eliberând ioni de calciu și hidroxid, ce promovează formarea hidroxiapatitei (HA), susținând răspunsul de vindecare.

O seringă de 3 gr. practică, ușor de utilizat, cu o canulă mică de calibru 24, ce poate fi introdusă direct în canal

Precizie maximă în fiecare pas al tratamentului

Tratamentul endodontic este un proces complex în care fiecare detaliu contează pentru a ajunge la un rezultat clinic satisfăcător. În etapa de obturare, noul sigilant bioceramic VDW.1Seal™ oferă un suport valoros, bifând acel detaliu care contează pentru succesul tratamentului: protecția împotriva riscului de reinfectare, risc ce trebuie considerat inclusiv în etapa de obturare. Prinicpala cauză de eșec în tratamentul endodontic este persistența micro-organismelor ce cauzează infecții intra-radiculare și extra-radiculare care apoi devin rezistente, în ciuda măsurilor de dezinfectare.1 Comparativ cu alte materiale sigilante, VDW.1Seal™ are o valoare a pH-ului (≥12) care s-a dovedit antibacteriană.2 Umplerea este omogenă, adaptată pereților întregului sistem endodontic, inclusiv în zonele greu accesibile precum canalele accesorii, istmurile și neregularitățile dentinei, ceea ce reduce riscul de reinfectare.

A picture containing indoor Description automatically generated

VDW.1Seal™ Bioceramic Sealer permite o obturare de precizie cu orice tehnică – cea cu un singur con sau cu tehnicile de obturare la cald.

Principalele beneficii ale sigilantului bioceramic VDW.1Seal™

  • Fixare rapidă: în 2 până la 4 ore
  • Stabilitate dimensională: solubilitate redusă de 0.11% cu o impermeabilitate ridicată, ceea ce permite o sigilare stabilă a canalului radicular
  • Sigur și biocompatibil: nu stimulează țesutul parodontal, chiar dacă este în contact cu acesta, dar favorizează vindecarea
  • O radio-opacitate mai bună: cu 25% mai radio-opac decât sigilanții actuali
  • O estetică îmbunătățită: fără oxid de bismut, sigilantul nostru nu induce discolorație dentară și garantează un zâmbet încrezător

Noul sigilant bioceramic VDW.1Seal™ este compatibil și chiar amplifică rezultatele obținute cu cele mai inovative soluții VDW, precum RECIPROC® blue, RECIPROC® și VDW.ROTATE™.

În final, există un singur lucru care trebuie să se regăsească într-un canal radicular tratat: un material de umplere stabil dimensional, care va rezista…

Referințe:

  1. Prada I, Micó-Muñoz P, Giner-Lluesma T, Micó-Martínez P, Collado-Castellano N, Manzano-Saiz A. Influence of microbiology on endodontic failure. Literature review. Med Oral Patol Oral Cir Bucal. 2019 May 1;24(3):e364-e372. doi: 10.4317/medoral.22907.
  2. The anti-microbial effect against enterococcus faecalis and the compressive strength of two types of mineral trioxide aggregate mixed with sterile water or 2 % chlorhexidine liquid. Holt DM et al., J Endod. 2007 Jul;33(7):844-7.

Despre VDW: VDW GmbH, cu sediul în München, Germania, este unul dintre cei mai cunoscuți producători care activează în industria stomatologică, ramura endodontiei. De peste 150 de ani, VDW este un pionier, influențând evoluția tratamentului de canal radicular în mod semnificativ. VDW se concentrează pe o abordare holistică care să acopere întregul proces de tratament endodontic, cu etapele preparării, irigării, obturării și îngrijirii post-endodontice, oferind totodată servicii de pregătire și instruire medicilor specializați în endodonție. Pentru mai multe informații despre VDW și produsele sale, vă rugăm vizitați www.vdw-dental.com/en/.

În România, pentru mai multe informații despre produsele VDW, ne puteți contacta la telefon: + 40 774 074 094, e-mail: dorin.matei@dentsplysirona.com.

Articole Similare