Prima pagină » Contribuția noastră modestă, dar semnificativă.

Contribuția noastră modestă, dar semnificativă.

by admin

Prof. Adi A. GARFUNKEL, Fondator & Editor Șef 1999-2018

Editorial publicat în martie 2018, Actualități Stomatologice nr. 77

Acesta a fost ultimul editorial scris de Profesorul Garfunkel, care s-a stins din viață pe 22 martie 2018.

Contribuţia noastră modestă, dar semnificativă.

Schimbările tehnice, ştiinţifice, publicistice şi administrative sunt acompaniate recent de modificări legislative, birocratice. Noua lege Europeană cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, modalitatea de folosire a acestora vine să ne apere pe toţi în faţa invaziei marketingului agresiv, intruziv și nedorit. Nu suntem interesaţi în pătrunderea factorilor “străini” în domeniile noastre personale, particulare. Cu toate acestea, căsuţele noastre poştale şi virtuale sunt inundate cu reclame, broşuri comerciale cu oferte care mai de care mai atractive, cu promisiuni parţial sau deloc realizabile.

În plină explozie hi-tech, am devenit expuşi unor soiuri de viruşi ascunşi în diferite mesaje care ne periclitează securitatea informaţiilor pe care le deţinem. Situaţia s-a agravat atât de mult, încât s-au creat companii al căror singur rol este asigurarea acestei protecţii. Astfel de companii primesc astăzi premii naţionale şi internaţionale pentru reuşitele lor în domeniu.

Din nefericire, noua realitate creată nu ştie să diferenţieze între informaţia pozitivă şi cea negativă. Concret, nu ne referim la secrete de stat dar nici nu suntem dispuşi să ne expunem datele noastre personale. E un drept de bază pe care-l avem, şi desigur nu e necesar să detaliez. Rezultatul este că trebuie să ne supunem cu toţii noilor reglementări, în cazul de faţă la intrarea în vigoare din 25 mai anul acesta a GDPR – General Data Protection Regulation. Sau, cu alte cuvinte a setului de reguli menite să ne pună cu adevarat in control asupra datelor noastre personale.

Din septembrie 1999, iată că de aproape 19 ani, v-am adus prin intermediul revistei cele mai recente şi adecvate actualităţi stomatologice: practice, cu aplicabilitate clinică imediată, cum ne place să spunem. Jurnalul american Compendium, sub egida căruia publicăm revista Actualităţi Stomatologice, prin intermediul companiei AEGIS ne-a facilitat conectarea la stomatologia modernă mondială. Nu există un medic dentist, indiferent de domeniul specific în care a ales să profeseze sau în care s-a specializat, care să nu regăsească în paginile revistei un subiect care îl interesează în mod deosebit.

De aceea, nu putem renunţa la continuarea relaţiei calde ştiinţifice, profesionale dintre noi. Noua reglementare ne impune însă să ne reorganizăm. Pentru a vă putea distribui revista încontinuare, împreună cu pachetul de marketing al partenerilor noștri este necesar acordul vostru personal, în scris. Construim o modalitate care să vă faciliteze vouă, cititorilor noştri conştincioşi, înscrierea benevolă și în cunoștință de cauză, în acord cu cerinţele legislative, și puteți să aflați mai multe, online, pe site-ul nostru: www.dentalnews.ro/gdpr

Aceasta a fost promisiunea noastră din primul moment: de a vă oferi un suport ştiinţific în practica de zi cu zi, un jurnal din care să vă inspiraţi, articole din care să vă însuşiţi şi să vă împărtăşiţi noutăţile din domeniu. Trimestrial, fără obligaţii financiare din partea voastră, cu sprijinul companiilor producătoare sau distribuitoare româneşti sau internaţionale. Cu această promisiune vrem să continuăm.

Aceasta este contribuţia noastră modestă, dar semnificativă la educaţia continuă a fiecăruia dintre noi, în care am crezut dintotdeauna şi pe care o consider, absolut şi categoric, indispensabilă formării noastre ca medici mai buni pentru pacienţii noştri. Așadar, continuăm!

Cu prietenie,
Adi A. GarfunkelArticole Similare