Prima pagină » COLGATE: Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™

COLGATE: Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™

by admin

Colgate – lider mondial în igienă orală – a lansat recent în România un produs revoluţionar pentru protecția împotriva cariei dentare: Colgate Maximum Cavity Protection cu Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™.


Mod de acţiune

Fluorul ajută la prevenirea formării cariilor, reducând demineralizarea și contribuind la remineralizarea leziunilor cauzate de cariile incipiente. Dar fluorul nu are acţiune de neutralizare a acizilor rezultaţi din zaharuri în placa bacteriană, cauza numărul unu a formării cariilor. Adăugarea Tehnologiei cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™ în plus față de fluor este un pas revoluționar în protecţia împotriva cariei, pentru a reduce efectele negative ale acizilor proveniți din descompunerea zaharurilor, chiar înainte ca aceștia să afecteze dinţii.

Această tehnologie are ca rezultat producerea de baze în placa bacteriană, ce ajută la neutralizarea acizilor proveniţi din descompunerea zaharurilor și readuce pH-ul la un nivel normal. Calciul insolubil din Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™ acţionează în combinaţie cu fluorul, contribuind la reversia leziunilor de demineralizare. Combinaţia dintre Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™ cu Fluorul generează o remineralizare de patru ori mai mare a leziunilor incipiente de carie, comparativ cu o pastă de dinţi ce conţine numai fluor în aceeași concentraţie. De fapt, tehnologia revoluționară din această nouă pastă de dinți anti-carie poate stopa și chiar reversa evoluţia leziunilor incipiente de carie.Eficienţă

Rezultatele unui studiu clinic extins indică o scădere cu 20% a incidenței cariilor într-un interval de 2 ani. Acest studiu a evaluat eficacitatea anti-carie a două formule similare ale pastei de dinţi: Maximum Cavity Protection cu Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™ + Fluor comparativ cu pasta de dinți cu fluor obișnuită (formulele având concentrația de 1450 ppm fluor, sub formă de NaF). La sfârșitul celor doi ani, cele două formule cu Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™ au indicat o reducere semnificativă a formării de noi cavități: cu 21.0% și 17.7% mai mare, în comparație cu o pastă de dinți care conține doar fluor. Rezultatul este comparabil cu reducerea observată în studiile de analiză a pastelor de dinți cu fluor comparativ cu cele fără fluor și demonstrează că lansarea Maximum Cavity Protection cu Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™ ar putea reprezenta noua descoperire revoluționară în prevenirea cariilor.


Disponibilitate

Produsul care utilizează noua tehnologie – ColgateMaximum Cavity Protection cu Tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™ este disponibil în magazinele din România începând cu luna noiembrie 2014.Tendinţa mondială actuală în ceea ce priveşte sănătatea odontală este de a preveni, de a diagnostica precoce şi de a interveni terapeutic minim invaziv. Utilizarea tehnologiei moderne cu arginină şi un compus de calciu, alături de fluor, în prevenirea cariei dentare, se încadrează perfect conceptului de stomatologie minim invazivă, care cunoaşte o dezvoltare rapidă. Utilizarea argininei, care se găseşte în mod natural în salivă, reprezintă o nouă abordare în prevenirea cariei dentare prin neutralizarea acizilor rezultaţi din zaharuri în placa bacteriană, completând astfel rolul fluorului în prevenirea apariţiei cariei dentare, fiind redusă demineralizarea şi favorizată remineralizarea ţesuturilor dentare.

Conf. Univ. Dr. Ada Delean
UMF „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Fragment din prelegerea „Noua abordare în prevenirea cariei dentare, prin tehnologia PRO-ARGIN” ce a prezentat rezultatele a 8 ani de cercetare clinică efectuată asupra a 14.000 pacienţi privind beneficiile utilizării tehnologiei revoluționare cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri™ în prevenția cariei dentare. Congresul Internațional de Medicină Dentară Transilvania, noiembrie 2014.

Despre carii în România:

75% dintre copiii cu vârste între 10-17 ani din Bucureşti au carii, iar 64% au carii netratate. Nivelul de educaţie mai ridicat din familie este direct proporţional legat de o stare mai bună a sănătăţii orale. Copiii cu acces la tratament stomatologic în şcoală au prezentat o stare de sănătate dentară semnificativ mai bună. Studiile asupra noii tehnologii adăugate fluorului arată o scădere semnificativă a incidenţei cariilor după 2 ani, scădere cu 20% mai mare decât prin folosirea pastei de dinţi ce conţine doar fluor. Rezultatul este comparabil cu reducerea observată în studiile de analiză a pastelor de dinţi cu fluor comparativ cu cele fără fluor și demonstrează că ar putea fi vorba despre o nouă descoperire revoluţionară în prevenirea cariilor.

Asist. Univ. Dr. Cristian Funieru
Autorul unui important studiu privind prevalența cariei dentare în rândul copiilor din București


Despre Colgate-Palmolive:

Colgate dispune de 6 centre de cercetare în întreaga lume, în care își desfășoară activitatea aproximativ 700 oameni de știință, specializate într-o arie vastă de discipline, de la chimie și microbiologie, până la studii clinice. În ultimii trei ani, compania a realizat o medie de 1.500 de brevete și 200 de publicații pe an la nivel global, desfăşurând anual peste 100 de studii clinice.
Colgate-Palmolive este lider mondial şi local în igiena orală. Colgate-Palmolive România este prezentă pe piaţa românească din 1992 şi are un portofoliu ce cuprinde mărci locale şi internaţionale: Colgate, Palmolive, Lady Speed Stick, Mennen Speed Stick, Axion, Ajax, Protex, Super Cristal, Norvea şi D’Amaris.

Articole Similare