Prima pagină » VITA AKZENT LC aduce culoare în fluxul de lucru digital

VITA AKZENT LC aduce culoare în fluxul de lucru digital

by admin

MORFOLOGIA GINGIEI

Datorită inovațiilor tehnologice realizarea digitală a protezelor devine din ce în ce mai uzuală în laboratoarele dentare. Avantajele protezei digitale includ fabricarea eficientă, buna adaptare de la început, iar în caz de pierdere sau deteriorare, reproducerea acesteia printr-un singur click.

Realizarea morfologiei anatomice a bazei protezei este posibilă în software-ul CAM la fel ca și când s-ar folosi un cuțit de ceară și instrumente de modelat. În plus, ca dinte de sine stătător, non-bloc, VITA VIONIC VIGO oferă libertatea necesară gingiei în timpul modelării virtuale a bazei protezei.

Totuși, până acum efectul cromatic caracteristic frenului labial, vaselor de sânge, crestelor alveolare și gingiei atașate sau neatașate au putut fi reproduse doar cu ajutorul măiestriei tehnicianului și a unei pensule. Aici intră în joc culorile de pictură fotopolimerizabile VITA AKZENT LC cu efectul lor cromatic multi-fațetat, transformând lamboul labial vestibular într-o pânză pentru pictură și creație.

LAMBOUL LABIAL VESTIBULAR DĂ FRÂU LIBER CREATIVITĂȚII

Pentru aderarea micro-retentivă, lamboul labial vestibular a fost reconturat cu o freză pentru acrilat iar zona respectivă a fost sablată cu oxid de aluminiu. Apoi, prin pensulare a fost revitalizată zona estetică a bazei monocromatice. În acest sens s-au folosit culorile de pictură VITA AKZENT LC EFFECT STAINS în nuanțele albastru, roz, alb și roșu închis.

La caracterizarea gingiei atașate și a frenului labial, s-a pregătit un amestec 1:1 din alb și roșu închis pe paleta de mixare. Cu acesta s-a trasat ușor linia frenului labial și s-a reconturat forma și culoarea crestelor alveolare în zona ginigei atașate de la 1.3. la 2.3. Astfel, gingia marginală neatașată din jurul ariei cervicale a fost omisă pentru a reda aspectul roșiatic al arcadelor alveolare.

Sub crestele alveolare conice și în special în zonele concave ale lamboului labial, mucoasa a fost reprodusă printr-un amestec 1:1 între roșu închis și roz. La final, vinișoarele și arterele din mucoasa intraorală au fost reproduse cu albastru și roșu închis.

După fiecare etapă s-a efectuat polimerizarea intermediară în cuptorul foto pentru a asigura fixarea culorilor de pictură înainte de aplicarea substanței următoare. După caracterizarea întregii suprafețe cu VITA AKZENT LC GLAZE, proteza s-a introdus în cuptorul foto pentru polimerizarea finală.


Pentru mai multe informații vizitați
https://www.vita-zahnfabrik.com/VITA_AKZENT_LC_HUB.html
sau contactați Adrian Apreotesei +40 730 091 179


DESPRE AUTORI:

A close-up of a person smiling Description automatically generated

Martina ROSENBUSCH, CDT
• 1984 Completion of training as a dental technician in Nuremberg
• 1984–1993 Dental technician in various commercial laboratories and dental practices in Germany
• Since 1993 course instructor at VITA Zahnfabrik in national and international countries; Main areas of activity: Ceramics, CAD/CAM technology and total prosthetics
• Advanced training courses in the field of total prosthetics analog/digital and ceramics
• Since 2021 additional focus VITA Hotline

A person in a suit smiling Description automatically generated with low confidence

Andreas BUCHHEIMER, CDT
After successfully completing his training as a dental technician, Andreas Buchheimer worked in various laboratories. At VITA Zahnfabrik, Mr. Buchheimer started as a dental technician in application technology (1999) and subsequently took over the management of application technology (2001–2020). During this time, he has attended several advanced training courses, as well as (2015) successfully passed the advanced training examination CAD/CAM/CNC specialist digital dental technology. Since 2020, Mr. Buchheimer has been supporting technical customer service with his expertise.


Articol publicat în Actualități Stomatologice nr. 95/sept.2022


Fig. 1. Proteza superioară (realizată cu VITA VIONIC VIGO și prin tehnologia CAD/CAM) după sablarea lamboului labial cu oxid de aluminiu.
Fig. 2. Rezultatul după polimerizarea finală în cuptorul foto în urma caracterizării complete.
Fig. 3. Dintele de proteză VITA VIONIC VIGO a fost elaborat special pentru fluxul de lucru digital.
Fig. 4. În acest caz, ambele baze ale protezei au fost realizate ca parte a fluxului de lucru digital.
Fig. 5. Montarea simplă și precisă a dintelui de proteză 2.1. în alveola bazei protezei.
Fig. 6. Pe paleta de mixare s-a pregătit un amestec de VITA AKZENT LC alb și roșu închis.
Fig. 7. Caracterizarea frenului labial cu un amestec de VITA AKZENT LC EFFECT STAINS alb și roșu închis.
Fig. 8. În zona gingiei atașate crestele alveolare au fost caracterizate și reconturate simultan.
Fig. 9. Vinișoarele au fost redate în detaliu prin folosirea VITA AKZENT LC albastru.
Fig. 10. Întregul lambou labial a fost sigilat cu VITA AKZENT LC GLAZE.
Fig. 11. După fiecare etapă intermediară de caracterizare s-a folosit cuptorul foto pentru polimerizare.
Fig. 12. Rezultatul după polimerizarea finală în cuptorul foto în urma caracterizării complete.

Articole Similare