Prima pagină » Descoperiţi puterea fibrelor cu everX Posterior™. GC.

Descoperiţi puterea fibrelor cu everX Posterior™. GC.

by admin

everX Posterior™ de la GC

Cea mai rezistentă substructură a compozitului.
Extinderea limitelor restaurărilor directe.

everX Posterior™ este răspunsul la cererea tot mai mare pentru o soluţie economică în cazul restaurărilor extinse.

Consolidaţi-vă restaurările cu ajutorul rezistenţei fibrelor

  • Fibrele scurte previn propagarea fisurilor în materialul de restaurare şi structura dentară
  • Rezistenţa la fracturare echivalentă cu cea a dentinei şi aproape dublă faţă de cea a altor compozite va avea ca rezultat o restaurare cu o rezistenţă ridicată
  • Straturile de 4 mm pot fi polimerizate simultan, scurtând timpul procedurii
  • Adeziune sigură la orice compozit precum şi la structura dentară

Căutaţi o soluţie pentru prevenirea fisurilor?

Dovezile demonstrează faptul că fisurarea restaurărilor reprezintă una din principalele cauze a înlocuirii unei restaurări. Compozitele moderne oferă caracteristici perfecte pentru înlocuirea smalţului: rezistenţă ridicată la abraziune şi estetică. Cu toate acestea, nu pot egala dentina atunci când este vorba despre rezistenţa la fisurare. everX Posterior este un compozit îmbunătăţit cu fibre de sticlă conceput pentru a înlocui dentina şi pentru a fi utilizat împreună cu un compozit convenţional, cum ar fi G-ænial Posterior, ca înlocuitor al stratului de smalţ. Utilizarea ambelor materiale permite obţinerea unei restaurări biomimetice a dinţilor.
everX Posterior™ consolidează restaurările posterioare extinse
Fibrele scurte utilizate în everX Posterior oferă o rezistenţă la fisurare echivalentă cu cea a dentinei ce conţine colagen şi aproape dublă comparativ cu cea a unui compozit convenţional. Acest lucru face ca everX Posterior să fie cea mai rezistentă sub-structură pentru consolidarea unei restaurări cu compozit în cazul cavităţilor extinse.
Fibrele previn propagarea fisurilor
Fisurile reprezintă o problemă comună, ce apare adesea ca rezultat al miilor de închideri ocluzale repetitive, pe suprafaţa materialului şi se propagă prin materialul de restaurare şi structura dentară. Fibrele scurte previn şi stopează propagarea fisurii ce porneşte adesea de pe suprafaţa materialului compozit şi se propagă încet prin materialul de restaurare şi structura dentară.
Fibrele oferă rezistenţă
Rezistenţa la fisurare echivalentă cu cea a dentinei şi aproape dublă faţă de cea a altor compozite demonstrează faptul că fibrele reticulate oferă restaurării un maxim de rezistenţă. Astfel, everX Posterior reprezintă înlocuitorul ideal pentru dentină, în special în cazul preparaţiilor extinse.
Fibrele maximizează adeziunea
Adeziunea diferitelor materiale reprezintă un factor cheie al tehnicii de stratificare. Deoarece everX Posterior este utilizat în tehnica sandwich, adeziunea dintre cele 2 compozite este importantă pentru a asigura omogenitatea întregii restaurări. Pe lângă adeziunea chimică, fibrele oferă retenţie mecanică pentru o adeziune perfectă la orice compozit şi la structura dentară.
Prezenţa fibrelor în everX Posterior măreşte adeziunea datorită retenţiei mecanice
Mai multe opţiuni de restaurare
Datorită abilităţii sale de a crea o structură rezistentă de consolidare, everX Posterior oferă noi posibilităţi ce includ restaurarea cavităţilor care de obicei au ca indicaţii inlay-uri şi onlay-uri:

  • Preparaţii extinse ce includ 3 sau mai multe suprafeţe
  • Preparaţii extinse cu cuspizi lipsă
  • Preparaţii adânci (Clasa I, II şi dinţi trataţi endodontic)
  • Preparaţii pentru înlocuirea amalgamului (în special deoarece amalgamul poate fi asociat cu iniţierea fisurilor şi fracturarea cuspizilor)

Articole Similare