Prima pagină » OSTEOLOGY FOUNDATION by Geistlich Pharma. Succesul de 10 ani – retrospectivă eveniment Monaco.

OSTEOLOGY FOUNDATION by Geistlich Pharma. Succesul de 10 ani – retrospectivă eveniment Monaco.

by admin

Prof. Adi A. Garfunkel, Fondator & Editor Șef 1999-2018
Editorial publicat în mai 2013, Actualități Stomatologice nr. 58

O nouă poartă deschisă medicilor dentişti din toată lumea; acum şi din România prin Artis BioTech, unic distribuitor autorizat în România a Geistlich Biomaterials

Fără îndoială, Monaco 2013 a fost un EVENIMENT! Cu multe de învăţat, de aprofundat, de absorbit şi, mai ales de aplicat. A fost pentru prima dată că am participat la manifestările Fundaţiei pentru Osteologie. Tot în premieră, am fost acreditat ca jurnalist din partea “Actualităţi Stomatologice”, singura publicaţie românească prezentă la eveniment. Am fost mândru să întâlnesc acolo peste 30 medici dentişti români, avizaţi în domeniu sau dornici de cunoaştere, cu toţii entuziasmaţi de topica prezentată, împreună cu reprezentanţii companiei Artis BioTech, responsabili de această benefică iniţiativă.

Dacă este “să pun degetul pe rană”, cred că, pentru medicii dentişti români, o importanţă majoră o au cursurile de iniţiere şi instruire a tinerilor (începători) cercetători organizate de această fundaţie. Pentru că promovarea cercetării implică mai mult decât finanţarea proiectelor de studiu. Iar îmbunătăţirea calităţii cercetării reprezintă un obiectiv cheie al fundaţiei.

Am aflat cu bucurie că, tocmai din aceste considerente, în 2011 fundaţia a pus bazele Academiei de Cercetare în Osteologie. O săptămână de curs intensiv (modulul central) în care se învaţă bazele metodologiei şi managementului cercetării, oferind în acelaşi timp participanţilor posibilitatea de a crea interrelaţii şi de a dezbate proiectele. Oportunităţile de învăţare cu experţi de elită, workshopurile şi evenimentele în echipă constituie împreună mixul informativ special.

Am notat pentru voi şi că, pentru prima dată în 2013, în cadrul Academiei, participanţii vor avea ocazia să înveţe tehnici histologice în cadrul unui modul expert pe durata mai multor zile, cu pregătire practică. Comitetul de conducere al fundaţiei, format din parodontologi şi chirurgi orali şi maxilofaciali recunoscuţi internaţional supervizează toate aceste activităţi.

În plus, Fundaţia pentru Osteologie ne recomandă o serie de cărţi ce urmează să fie publicate: “Osteology Guidelines for Oral & Maxillofacial Research” cu scopul de a suţine cercetătorii în planificarea şi dirijarea studiilor din domeniul regenerării tisulare orale. În mod similar, “Osteology Research Guidelines” este valoroasă pentru cercetătorii experimentaţi dar şi pentru cei aflaţi la început de drum în cariera de cercetare.

Iar concluzia simpozionului: “Stomatologia regeneratoare fără Osteologie este precum un zâmbet fără dinţi” mă îndreptăţeşte să vă dau întâlnire în 2016, la următorul Simpozion Internaţional al Fundaţiei pentru Osteologie. Avem multe de învăţat!

Cu consideraţie,
Adi Garfunkel

Aflaţi mai multe pe: www.osteology.ro

Articole Similare