Prima pagină » Succesul clinic în parodontita apicală acută prin tratamentul endodontic realizat eficient sub microscop

Succesul clinic în parodontita apicală acută prin tratamentul endodontic realizat eficient sub microscop

by admin

Despre autor:
Dr. Vlad Hurezeanu, medic specialist endodont. A absolvit Facultatea de Stomatologie în anul 2008 și din anul 2009 practică endodonția la microscop. De la finalizarea facultății este conectat activ la tot ceea ce a apărut nou în domeniul endodonției, urmând cursuri de specialitate, participând la congrese internaționale și grupuri de discuții din mediul online despre cazuri sau practici moderne în stomatologie. Împreună cu o echipă de medici stomatologi a fondat White Lines Dental Clinic, unde a reunit într-un concept modern toate avantajele tehnologiei în tratamentele stomatologice.


Articol publicat în Actualități Stomatologice nr. 92/nov. 2021


Endodonția este una dintre cele mai temute ramuri ale stomatologiei. Tratamentul de canal a fost mereu considerat ca fiind una dintre cele mai dureroase manopere stomatologice. Lucrurile s-au schimbat, iar cu ajutorul noilor tehnologii tratamentul de canal a devenit predictibil, multe dintre infecțiile care înainte ar fi condus la extracția dinților, acum pot fi vindecate.

Să tratezi dinți imposibil de tratat, pe care ți-i trimit alți medici crezând că pot fi tratați – aceasta este provocarea pentru medicul specialist Vlad Hurezeanu care consideră că microscopul este un golden standard în tratamentul endodontic, cel puțin. Cu ajutorul microscopului, medicul endodont identifică și rezolvă în cel mai mic detaliu problemele apărute în interiorul dintelui (anatomie specială, canale suplimentare, instrumente fracturate în tratamente anterioare, perforații, fracturi), tratamentul realizat crescând considerabil durata de viață a dinților. Magnificația ajută încă de la începutul tratamentului la stabilirea diagnosticului. Un diagnostic corect conduce la adoptarea unui plan de tratament personalizat pentru fiecare caz în parte.

Microscopul aduce plus de valoare actului medical pe care îl prestezi. Ce înseamnă microscopul în stomatologie? Tratamente de stomatologie generală, obturație, suturi pentru parodontologie, șlefuire dinți, protetică, estetică, implantologie și chirurgie.

RAPORT DE CAZ

Un pacient în vârstă de 37 ani s-a prezentat cu simptomatologie dureroasă localizată la nivelul molarului #16, cu caracter continuu de aproximativ o săptămână, care nu ceda la antiinflamatoare uzuale.VIZUALIZEAZĂ RAPORTUL DE CAZ 

 

Articole Similare