Prima pagină » Anestezie dentară fără durere? 4 adevăruri despre anestezia computerizată

Anestezie dentară fără durere? 4 adevăruri despre anestezia computerizată

by admin
O imagine care conține text, persoană, interior Descriere generată automat

Ai observat că pacienții tăi se confruntă cu anxietate atunci când află că procedurile stomatologice necesare implică anestezie? Citește mai jos cum poți obține o anestezie dentară eficientă, rapidă și nedureroasă folosind un aparat de anestezie!


1. Anestezia osteocentrală computerizată poate înlocui anestezia convențională

Anestezia osteocentrală presupune o injecție efectuată foarte aproape de vârful rădăcinii dintelui. Este potrivită pentru a anestezia instantaneu de la 2 până la 8 dinți (în funcție de cantitatea și de substanța injectată) timp de cel puțin o oră.

O anestezie intraosoasă realizată cu un dispozitiv electronic de anesteziere are o eficiență crescută inclusiv în cazul molarilor mandibulari, garantând confortul pacientului și un timp mult mai redus de lucru.

Prin urmare, anestezia osteocentrală realizată cu un aparat de anestezie computerizată este o alternativă superioară de anesteziere a nervului alveolar inferior.


2. Acul folosit determină nivelul de durere

Acul joacă un rol important în performanța și rezultatul anesteziei dentare. Pentru toate injecțiile efectuate, medicul dorește diminuarea durerii pacientului, iar de aceea acele moderne (bizou în formă de lamă) care secționează țesutul sunt preferate în detrimentul acelor clasice (bizou în formă de săgeată) care străpung țesuturile.

Află mai multe despre bizoul dublu:

  • are formă de lamă și face posibilă pătrunderea mai profundă în ligament;
  • în rotație asigură acului o capacitate de perforare mai bună, facilitând administrarea anestezicului osteocentral;
  • combinat cu grosimea crescută a acului elimină deviația acestuia.

Pentru o anestezie dentară complet nedureroasă pentru pacient, dar și pentru o tehnică eficientă sunt recomandate acele Effitec. Acestea secționează țesutul precum un bisturiu și eliberează tensiunea care în mod obișnuit produce durere.

O imagine care conține text

Descriere generată automat

 


3. Anestezia osteocentrală este sigură pentru copii

Copiii cu dentiție mixtă sau dinți temporari (de lapte), au aceleași caracteristici clinice ca și adulții, de aceea tehnica folosită la copii va fi aceeași ca la adulți (anestezie osteocentrală și adăugare de agenți vasoactivi).

Anesteziile osteocentrale se efectuează la copii cu ace de 30G (30/100) de 9 mm lungime prin injectarea a aproximativ un sfert de carpulă de substanță anestezică.

Anestezia este profundă, imediată, nedureroasă și elimină riscul automușcării.


4. Pacienții preferă anesteziile transcorticale

Un studiu realizat în Spania de cercetătorii de la Universitatea din Valencia în anul 2008 a demonstrat ca 67,9% dintre pacienți preferă anestezia transcorticală datorită confortului pe care îl oferă, fără amorțeala țesuturilor moi (limbă, obraji, buze).

Cercetarea mai demonstrează că, atunci când pacienților li se oferă posibilitatea de a alege, aceștia preferă anestezia care provoacă cel mai scăzut nivel de durere, adică o anestezie intraosoasă.

Oferă pacienților tăi soluții inovative, moderne, fără efecte post-operatorii minime folosind aparatul pentru anestezie electronică Soan. Mai multe detalii despre anestezia atraumatică poți găsi aici.


Bibliografie

  1. Beneito Brotons R, Penarrocha Diago M. Estudio comparativo de la técnicas clásicas de anestesia con la anestesia intraósea. Thèse de l’université de Valence (Espagne) – 2008
  2. Gréaud P-Y, Pasquier E, Villette A. L’anesthésie ostéocentrale. Info Dent. ; 90 : 701- 4 – 2008
  3. Sixou JL, Barbosa-Rogier ME. Efficacy of intraosseous injections of anesthetic in children and adolescents. Oral Surg Oral Med Oral Pathol Oral Radiol Endod. ; 106 (2) : 173-8 – 2008
  4. Sixou JL, Marie-Cousin A, Huet A, Hingant B, Robert JC. Pain assessment by children and adolescents during intraosseous anaesthesia using a computerized system (QuickSleeper). Int J Paediatr Dent. ; 19(5) : 360-6 – 2009
  5. Sixou J-L. Du bon usage du biseau lors de l’anesthésie. Info Dent. ; 88 : 2286-8 – 2006

Articole Similare