Prima pagină » Cadouri atent alese pentru fiecare dintre voi

Cadouri atent alese pentru fiecare dintre voi

by admin

Editorial publicat în Actualități Stomatologice nr. 96/nov.2022
Prof. Anca Silvia Dumitriu – Editor Șef Actualități Stomatologice


Stomatologia modernă este dovedită multi- și interdisciplinară. Nu de puține ori, apelăm la colegii cu diferite alte specialități pentru a ne consulta și/sau coopera în beneficiul pacienților noștri, ale căror acuze principale sunt, în general, aceleași „de când lumea”. Abordarea acestor probleme se schimbă rapid, oferindu-ne noi și noi soluții bazate pe avansările tehnologice, rezultatele cercetărilor continue, studii de caz, materiale inovatoare și tehnici adaptate în consecință.

Ediția de față reunește prezentări de caz cu teme la alegere, pe „gustul” fiecăruia, din endodonție, ortodonție și ortopedie dento-facială, chirurgie oro-maxilo-facială, terapie implanto-protetică, reabilitare orală, parodontologie, odontoterapie restauratoare, materiale, management.

Ghidurile clinice primează: ale prescrierii clindamicinei în infecțiile endodontice, în funcție de stadiul afecțiunii și al riscurilor asociate; algoritmul bazat pe dovezi al abordărilor terapeutice (restauratoare, chirurgical-parodontale sau combinate) în cazul leziunilor dentare cervicale; al alegerii protezei ideale cu sprijin implantar pentru maxilarul edentat; de plasare a implanturilor lateral de nervul alveolar inferior; sau pentru evaluarea ortodontică și pregătirea pacienților pentru chirurgie ortognată.

Stomatologia restaurativă prin adiție pentru corectarea disfuncției ocluzale cu abordarea concomitentă a solicitărilor estetice, și evaluarea materialelor compozite pentru restaurări directe completează cuprinsul. La fel de important, o preocupare constantă în calitate de manager al unui cabinet: obsesia pentru pacienți noi sau cum îi păstrăm pe cei existenți?

Da, exact ca și sacul bogat al lui Moș Crăciun, cu cadouri atent alese pentru fiecare dintre voi. Poate și cu surpriza unor noi abordări terapeutice sau clarificarea dilemelor survenite în practică. Acesta este și rolul asumat de educație continuă al revistei, de a vă expune la cât mai multe domenii, cu subiecte la zi din care fiecare dintre noi să găsească răspunsuri, să primească idei sau să învețe acele noi soluții de care să-și amintească când întâlnește un caz similar.


Următoarea ediție tipărită a revistei „Actualități Stomatologice” – editată sub egida consacratului jurnal american de educație continuă „Compendium” – este programată pentru martie 2023; dar rămânem împreună prin intermediul site-ului revistei, dentalnews.ro unde actualizăm permanent articole grupate pe specialități, evenimente sau oferte ale companiilor de profil care însoțesc Actualitățile.


Vacanță liniștită și, deja cu gândul la Noul An, vă urez sănătate, succes și clipe frumoase cu cei dragi printre care sperăm că ne numărăm și noi?.


Cu prietenie,
Anca Silvia Dumitriu

 

Articole Similare