Actualități Stomatologice 96 / noiembrie 2022

Data: noiembrie 13, 2022

CUPRINS:

EDITORIAL
EDIȚIE MULTIDISCIPLINARĂ
Cadouri atent alese pentru fiecare dintre voi

THE BUSINESS OF DENTISTRY
PATIENT RETENTION
Soluții pentru menținerea pacienților, o necesitate pentru dezvoltarea cabinetului

SPECIAL REPORT
UPDATE COMPOSITES
Evoluția continuă a compozitelor pentru restaurări directe

CONTINUING EDUCATION
ENDODONTIC INFECTIONS
Managementul infecțiilor endodontice: ghid de prescriere și riscurile clindamicinei

RESTORATIVE DENTISTRY
FULL-ARCH IMPLANT TREATMENT
Alegerea protezei ideale cu sprijin implantar pentru maxilarul edentat: trei parametri protetici cheie

KOIS CENTER CASE
ADDITIVE RESTORATIVE DENTISTRY
Corectarea disfuncției ocluzale cu abordarea concomitentă a preocupărilor estetice

ESSENTIAL
ORTHODONTIC / ORTHOGNATHIC CASES
Ghid pentru evaluarea ortodontică și pregătirea pacienților pentru chirurgie ortognată (partea a II-a)

CLINICAL TECHNIQUE
MANDIBULAR IMPLANT PLACEMENT
Plasarea implantului lateral de nervul alveolar inferior: indicații selective și rezultate terapeutice

PRACTICAL APPLICATION
DENTAL CERVICAL LESIONS
Ghid clinic pentru tratamentul leziunilor cervicale printr-o abordare restauratoare, chirurgicală sau combinată: un algoritm bazat pe dovezi


ADVERTORIALE:

ELECTRO MEDICAL SYSTEMS
GUIDED BIOFILM THERAPY
Terapia preferată în rândul pacienților

BREDENT GROUP
whiteSKY: Tissue Line & Alveo Line
Analog sau digital: alegerea vă aparține!

VITA
EASYSHADE® V
Comunicarea digitală între medic și pacient în cadrul procedurilor de albire a dinților naturali


ÎN PLUS, CU REVISTA:

W&H SINCE 1890
NEWS AND OFFERS

DENTA DEALS
ORABLOC®, WATERLASE iPlus, DENTALAC GUM D+


INDEX PROMO:

A STRAUMANN BRAND
VIRTUO VIVO™ – un nou univers digital pentru soluții mai rapide, mai precise și mai confortabile pentru pacienți și medici! Date capturate simultan din mai multe unghiuri, piesă de mână de doar 130g; fișiere STL deschise; flux de lucru ghidat; scanare color rapidă și precisă!

BREDENT GROUP
WHITESKY TISSUE LINE & ALVEO LINE – noua generație a unor implanturi de succes. Descoperiți caracteristicile care le-au consacrat: estetice, funcționale, sigure!

CHRIS TEHNODENT SINCE 1992
LABORATORUL CALITĂȚII, cu comenzi din toată țara. Inclusiv toată gama de lucrări digitale; proteze printate. 30 ani de activitate!

CILAÉ SANTÉ
CILAÉ GROUP – unul dintre pionierii centrelor pluridisciplinare – angajează în Franța medici stomatologi practicieni dar și specialiști de ortodonție, chirurgie, endodonție, parodontologie. Oferă condiții avantajoase de remunerație, relocare și obținerea dreptului de liberă practică francez!

DENTA DEALS
DENTALAC GUM D+ – noua generație de probiotic cu trei tulpini pentru sănătatea orală: inhibă patogenii implicați în apariția halenei și a cariilor; ajută la prevenirea gingivitei și parodontozei; reduce inflamația și sângerarea gingivală spontană!

DENTOTAL PROTECT
NSK – soluții complete pentru chirugie și implantologie: fiziodispenser de ultimă generație SURGIC PRO2; kit SURGIDENT pentru îndepărtarea șuruburilor și a implanturilor fracturate. Descoperiți oferta completă!
TRIOS 5 – noul scanner intraoral cu tehnologie inteligentă, special conceput pentru o igienă îmbunătățită, ergonomie superioară și scanare fără efort. Noua versiune este cu 30% mai mic și cu 20% mai ușor; în plus, cu un management inteligent al bateriei!
ELITE HD+ de la Zhermack – o gamă pentru amprentare, variată și versatilă, cu vâscozități pentru diferite indicații clinice și tehnici: în 2 timpi, simultană cu 2 vâscozități sau într-un timp. Orice metodă de amestecare (manuală, semi-automată sau automată) și cu timpi de priză normal sau rapid. Multi-PRO!

DENTSPLY SIRONA
ATLANTIS® – soluții protetice individualizate pentru toate sistemele majore de implanturi. Cu sistem online de plasare a comenzilor, simplu, non-stop și fără costuri de investiție, nefiind necesară instalarea sau actualizarea soft-ului. Restaurări personalizare specifice pacientului!
PRIMESCAN CONNECT – scaner intraoral ce asigură rapiditate, precizie în scanare și confort pentru pacient!

EMS ELVEȚIA
GBT – Guided Biofilm Therapy este un protocol clinic, sistematic, modular, preventiv și terapeutic pentru toate aplicațiile orale. Sondajul la nivel mondial privind această metodă de prevenție confirmă că GBT este terapia preferată în rândul pacienților. Doar originalele elvețiene!

EXPERTECH SOLUTIONS
BIOLASE – liderul laserelor dentare all-tissue pentru ablația atât a țesuturilor dure dentare și moi, în manieră minim invazivă. Cursuri teoretice și practice de inițiere și specializare împreună cu Aachen University din Germania!

NOU! haleonhealthpartner.com
GSK CONSUMER HEALTCARE a devenit HALEON HEALTH PARTNER – noua platformă pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Creați-vă cont și beneficiați de webinarii de specialitate!
SENSODYNE, PARODONTAX, COREGA – toate informațiile despre produse și afecțiunile implicite plus mostre gratuite și posibilitatea plasării unei comenzi noi la fiecare trei luni de zile – toate pe haleonhealthpartner.com

GC
G-AENIAL® Universal Injectable, everX FLOW™ , EQUIA Forte™ HT – trei materiale de care să vă îndrăgostiți. Trei soluții simple pentru dilemele restaurărilor posterioare!

KULZER
OXASIL® UPGRADE – silicon de condensare similar celor de adiție pentru amprentare precisă. Timp de amestec și de lucru fără prepolimerizare. Iese în evidență în orice competiție!
CHARISMA DIAMOND ONE SHADE® – compozit cu proprietăți incredibile de potrivire a nuanței pentru toate tipurile de restaurări care devin invizibile față de dinții adiacenți. Conținutul lipicios minim și consistența fluidă densă asigură o sculptare ușoară!

MEGAGEN
ANYRIDGE® – implantul din Titan Grad 4 – materialul optimizat și prelucrat la rece, cu cea mai pură suprafață ce beneficiază de rezistență amplificată cu 10%!
XPEED® Blue – nanostructura implantului ce permite încorporarea ionilor de calciu pe suprafața SLA, potențând activitatea celulelor formatoare de os. De aceea, determină osteointegrarea în timp record. Simbolul purității!
DIGITAL DENTAL SOLUTIONS – Guided surgery & immediate loading; Initial stability measuring system; Intraoral scanners & radiology solutions; 3D printers & materials; Occlusal analysis system; Dental cameras.

SITEA
CASTELLINI SKEMA 5 – noul unit dentar compact, versatil, intuitiv. Masă medic cu display LED touch, frână pneumatică și terminale multiple; bloc asistentă cu comenzi digitale; fotoliu dentar integral sau cu suport picioare reglabil. Acum ofertă atractivă cu TVA inclus!

TEMCO
VATECH SMART PLUS – noua variantă a celui mai răspândit CBCT pentru clinici și centre medii de imagistică. Tmpi de expunere și doze iradiere mult reduse; senzor nou cu rezoluție superioară pentru PANO și CBCT; scaner modele CAD/CAM cu suport dedicat și integrare cu software-ul 3D. Plus sistem inovator cu navigare în 41 straturi în orice regiune!

TERRA DENT
ECOSITE ELEMENTS – nanocompozit inovator: 98% din toate tratamentele tipice cu un singur material datorită conceptului de nuanțe intuitiv și de încredere. Arta modernă a compozitelor cu precizie maximă!

VDW
R-PILOT™ – ac de unică folosință pentru glide path în mișcare reciprocă. Sigur și rapid. Respectă mai bine anatomia canalului pentru un tratament fără riscuri; conicitate constantă; trei lungimi; secțiune transversală în formă „S”. Prin: Dentstore, Derom Dental International, Plurifarm Dent.

VISIODENT
IMAGISTICĂ DENTARĂ COMPLETĂ în București (Piața Dorobanți, Domenii, Vitan, Militari) și Râmnicu Vâlcea prin centre performante pentru radiografii dentare digitale, CBCT și Ortho Studio.

VITA
EASYSHADE® V- noul modul pentru determinarea digitală a culorii dentare în timpul procesului de albire. Ușurează comunicarea cu pacienții: simulează rezultatul așteptat al albirii bazat pe o fotografie a pacientului. Precis, obiectiv și digital!

VOCO
ADMIRA FUSION – primul compozit pur ceramic pentru restaurări directe cu avantaje impresionante: fără monomeri clasici, fără monomeri reziduali; nivel imbatabil al contracției de polimerizare; aplicare universală; manipulare extrem de ușoară!

W&H SINCE 1890
SYNEA, ALEGRA, SURGERY – piese de mână cu lumină PLUS o jachetă Columbia gratuită prin distribuitorul vostru preferat: Sitea, Poka, HTP Medical, Medica M3, ARDS.