Prima pagină » ICTN – Congresul care aduce cele mai noi concepte în medicina dentară

ICTN – Congresul care aduce cele mai noi concepte în medicina dentară

by admin

Comunicat de Presă, 9 iulie 2019, Timişoara

ICTN –  Congresul care aduce cele mai noi concepte în medicina dentară

Implants Connected to Nature (ICTN), aduce în acest an în România personalităţi de renume global. Congresul se va desfăşura în perioada 7, 8, 9 noiembrie, la Cluj Napoca şi estesingurul  Congres din România în care se discută despre mai multe sisteme de implanturi. În cadrul celor trei zile de conferinţe şi workshopuri, medici reputaţi vor susţine prezentări şi vor aborda cele mai noi concepte în medicina dentară, din domeniul implantologiei orale.

Medici reputaţi din SUA, Italia, Brazilia, dar şi nume grele din medicina autohtonă, se reunesc la Cluj Napoca, în cadrul celei de-a XI-a ediţie a Congresului Implants Connected to Nature.  

Implants Connected to Nature este un eveniment cu tradiţie şi credem că am ajuns la o experienţă bună în ceea ce priveşte mixul între cantitatea şi calitatea informaţiei. Este un Congres care şi-a păstrat un ton neutru de-a lungul anilor şi un loc în care un medic atât începător, cât şi un medic experimentat poate să găsească informaţii filtrate, verificate şi de actualitate”, declară prof. Univ. Dr. Emanuel Bratu – Preşedintele SRSD Societatea Română de Ştiinţe Dentare.

Printre personalităţile care vor susţine conferinţele, se numără:

Prof. Dr. Massimo Simion – Medic specialist în Odontostomatologie şi Protetică dentară, profesor milanez de renume, expert global, cunoscut pentru  prezentările sale despre parodontologie, integrarea osoasă şi regenerarea osoasă.

Prof. Dr. Edgard El Chaar – reputat  medic ce profesează în prezent în SUA, New York City, cunoscut pentru experienţa vastă în implanturile dentare. Este director al Programului de Educaţie Avansată, în departamentul de Parodontologie şi Stomatologie din New York şi Ambasador al Consiliului American de Parodontologie şi al Consiliului American de Implantologie Orală.

Prof. Dr. Konstantinos Valavanis  – printre numeroasele titluri pe care acesta le-a dobândit de-a lungul carierei sale, amintim că este profesor la Universitatea din Napoli Federico II, Italia, Ambasador şi membru al Congresului Internațional de Implantologie Orală (ICOI) – Asociaţie cu care Congresul Implants Connected to Nature se află în parteneriat. De asemenea Prof. Dr. Konstantinos Valavanis  este şi membru fondator și specialist în implantologie al Societății Germane de Implantologie (DGOI) și diplomat în cadrul Congresului Internațional al Implantologilor Orali (ICOI).

Lector Univ. Dr. Frank – Michael Maier – Preşedinte al Cercului Gnathologic Stuttgart, Dr. Maier este medic specialist în chirurgie, restaurări dentare şi gnathologie. Acesta este lector pe diferite teme de chirurgie implantologică, restaurări și gnathologie. Are numeroase publicații la activ, iar printre temele elaborate se numără implanturile de zirconiu, augmentarea țesuturilor dure și moi, augmentarea endoscopică a sinusurilor, chirurgie ghidată și altele.

Dr. Gustavo Giordani – medic specialist în chirurgie maxilo-facială şi parodontală şi implantologie orală, absolvent al Universităţii Paulista UNIP, Sao Paulo, Brazilia. Este unul dintre chirurgii clinicii Atelie Oral, considerată una dintre cele mai bune clinici dentare din Brazilia și America de Sud.

De asemenea Congresul reuneşte şi medici din România, care prin rezultatelor lor au demonstrat că sunt unii dintre cei mai buni din România.

Dr. Florin Cofar – absolvent al Facultăţii de Medicină Dentară UMFT Victor Babeş – Timişoara, este post graduate al NYU College of Dentistry şi cursant la Harvard Business School. Prezentările sale pe teme de estetică dentară sunt apreciate la nivel internaţional, până în prezent acesta susţinând zeci de prezentări. De asemenea este lider de opinie global al unor companii de prestigiu precum Ivoclar, MIS şi 3Shape.

Dr. Radu Pop – compentenţă în implantologie orală UMF Timişoara. Diplomă de excelenţă în estetica orală.

Participant la numeroase congrese și cursuri internaționale, atât în țară, cât și în afară între care: Competence in Aesthetics, Viena 2011, 2013, State of the art in Implantology, Zell am See, 2012, Master in Aesthetic Dentistry 2013, Aesthetic Excellence, Istanbul 2015, ş.a.

Conf. Univ. Dr. Horațiu Rotaru – Doctor în medicină, specialitatea Medicină Dentară, cu distincţia “Summa Cum Laude” obţinută în mai 2008, cu teza “Valoarea modelelor tridimensionale medicale în chirurgia cranio-maxilo-facială ”, Conf. Univ. Dr. Rotaru are o bogată activitate de cercetare, iar stagiile de pregătire internaţională i-au configurat un traseu extrem de bogat pe toate continentele lumii medicale. Absolvent al UMF „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca, Dr. Rotaru a parcurs toate etapele pedagogice universitare, de la preparator, asistent universitar și șef de lucrări. Actualmente este conferențiar universitar la Catedra de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din cadrul Universității „Iuliu Haţieganu”.

Ca specializări, Dr. Rotaru este medic primar în Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială și are o vastă activitate de schimburi de experiență și participare la numeroase activități și congrese atât în țară, cât și în alte state, precum Anglia, Scoţia, Germania, Coreea de Sud, Elveția, Austria, Slovenia, Croația etc.

Conf. Univ. Marius Leretter –  Dr. Leretter este conferențiar universitar la Catedra de Stomatologie Protetică, Facultatea de Stomatologie din cadrul UMF Timișoara. Autor al numeroaselor publicații, Dr. Leretter este membru activ al unor sindicate și asociații atât din țară, cât și din străinătate. Este membru al Asociației pentru Cercetare Multidisciplinară, al Uniunii Națională a Asociațiilor Stomatologice, al Societății Stomatologică Balcanică, al Deutsche Gesellschaft für Zahnärztliche Implantologie, și al Societății Română de Lasere în Medicină Orală.

Dr. Leretter este medic primar în Stomatologie Generală, doctor în Știinţe Medicale în domeniul terapiei cu laser în medicina dentară și deține atestat de competenţă în Implantologie Dentară.

Dr. Sebastian Şoicu – Doctor în ştiinţe medicale, UMF Victor Babeş din Timişoara, medic primar Stomatologie Generală. Este absolvent al NYU Curriculum Certificate Program 2011-2012 (director de program Dr. Galip Gurel). Dr. Șoicu este, de asemenea, autor de articole în domeniul proteticii implantologice în diverse reviste românești de specialitate. Participă constant la congrese științifice atât în țară, cât și în străinătate. Printe publicațiile de seamă ale medicului amintim “Bazele Clinice şi Tehnice ale Protezării Fixe”, la care este coautor. 

Prof. Dr. Emanuel Bratu  –  reputat medic timişorean, speaker internaţional, cunoscut pentru soluţionarea unor cazuri medicale cu un grad ridicat de dificultate şi pentru aportul său în scopul evoluţiei medicinei orale. Între titlurile sale amintim că Prof. Dr. Emanuel Bratu este profesor Univ. Dr. la disciplina de Restaurări Protetice pe Implanturi a Facultăţii de Medicină Dentară UMF Timişoara, Preşedinte al Societăţii Române de Ştiinţe Dentare, diplomat ICOI.

Începând din acest an, Congresul Implants Connected to Nature, se desfăşoară în colaborare cu ICOI  – International Congress of oral Implantologists, ceea ce înseamnă că membrii ICOI care se vor înscrie la Congresul de la Cluj Napoca, vor beneficia de anumite avantaje, între care un discount de 10% la înscriere.

Evenimentul organizat de Societatea Română de Ştiinţe Dentare (SRSD) se află la a XI-a ediţie şi este unul dintre cele mai semnificative din acest domeniu, având ca principal scop educarea, formarea şi pregătirea medicilor dentişti.  

***

ICTN este un Congres organizat sub egida SRSD Mai multe detalii pe www.ictn.ro sau la tel: 0733 316 973, Facebook.

Articole Similare