Prima pagină » B DE LA BELLE ÉPOQUE: CASA MONUMENT BEDIȚEANU, BUCUREȘTI

B DE LA BELLE ÉPOQUE: CASA MONUMENT BEDIȚEANU, BUCUREȘTI

by admin

Oportunitate unică pentru un sediu reprezentativ în inima Micului Paris

Aveți ocazia unei investiții imobiliare de excepție, o proprietate care se pretează pentru un sediu de clinică cu personalitate sau altă inițiativă antreprenorială similară, cu un return of investment rapid.

Proprietatea scoasă la vânzare este situată într-una dintre cele mai reprezentative zone cu ștaif ale “Micului Paris”, ce păstrează șarmul Bucureștiului de altădată și prin încadrarea sa în aria de protecție arhitecturală și culturală.

Casa-monument Gh. Bedițeanu, este situată la doar câteva minute de Piața Universității, pe strada Plantelor, o stradă patriarhală, într-un cartier unic, cu ceainării și cafenele, restaurante, galerii de artă, școli, grădinițe, teatre de buzunar, o celebră piață și mici magazine de cartier. Aici, în inima Bucureștiului burghez, se preconizează un proiect administrativ impresionant de regenerare urbană și de punere în valoare a elementelor de patrimoniu, finanțat de Banca Mondială.

Construcția este amplasată pe un teren de 329 mp, cu amplă deschidere la stradă (15,5 m), dintre care 161 mp curte liberă, amprenta casei fiind de 168 mp. Suprafața utilă este de cca 365 mp, la care se adaugă podul cu suprafața de 50 mp. Un element important este lipsa altor construcții lipite de proprietate, precum și retragerea acesteia de la stradă. Intrarea principală în parterul impozant (înalt de 4 m) se face prin ușa masivă de lemn sculptat care dă spre un hol generos, en-suite, din care se deschid cinci camere. La parter, ca de altfel și la celelalte niveluri, sunt bine conservate elementele originale: sobe vieneze de sec. XIX, stucaturi, rozete, frize, lambriuri de lemn, mozaicuri, glasswand de cristal, parchet de stejar, uși interioare originale. Parterul însumează aprox. 150 mp. Pe lângă intrarea principală mai există o a doua intrare reprezentativă, cit și o intrare de serviciu.

• Etaj (parțial mansardă) luminos, cu o suprafață de 145 mp utili, un open-space amplu, două camere adiacente legate prin holuri generoase, o chicinetă, două grupuri sanitare, luminatoare mari, acționate electric. Deasupra camerelor și holurilor se află un pod de cca 50 mp.

• Demisolul din zidărie de cărămidă aparentă este absolut impresionant, format din cinci încăperi și un grup sanitar. Suprafața totală este de 65 mp utili, înălțimea de 3 m. Ferestrele subsolului sunt la nivelul curții cu aport de lumină naturală și aerisire.

• Buncărul se regăsește sub demisol și are o multitudine de posibile funcționalități. Ușile de oțel blindat originale și safe-ul primului proprietar sunt alte puncte de atracție ale acestei case unice.

Clădirea este excelent conservată, zidurile exterioare sunt groase de 50 cm, iar cele interioare de 30 cm, planșeul dintre demisol și parter este construit din zidărie sub forma de boltișoare cu armatură metalică (șină de tren). Funcționează sistemul de aerisire inițial cu coloane de ventilație care leagă toate nivelurile construcției. Casa este impecabil acoperită cu tablă suedeză lisă, dublu fălțuită, are sistem de degivrare pentru jgheaburi și burlane, centrală termică, aer condiționat, sistem de supraveghere video, poartă cu video-interfon și deschidere prin telecomandă.

Pentru mai multe informații, contactați direct proprietarul: luciang@me.com
Scanați QR code alăturat pentru a vizualiza prezentarea video.

A picture containing pattern, square, pixel Description automatically generated

 

 

Articole Similare